Členka VV upozornila na nepravosti a letěla

19.11.2010 17:37

Členka VV upozornila na nepravosti a letěla

 

Komentář autora: Ryba smrdí od hlavy.

 

Členka VV upozornila na nepravosti a letěla

Věci Veřejné svérázně vyřešily problém, který před říjnovými komunálkami nastal v Praze 13. Dvanáct zdejších kandidátů do místního zastupitelstva odstoupilo na protest proti zařazení jim neznámých nestraníků.

Jak se později ukázalo, lidé ze spřízněných občanských sdružení Prahy 13 kandidovali napříč třemi politickými stranami, kde se dostali na volitelné posty. Minimálně v případě VV pak neobvykle potichu a rychle. K volbě sebe sama napříč stranami navíc vyzvali den před volbami na letácích, kde zneužili logo hnutí Vyměňte Politiky. Letáky měly podobu volebních lístků se zakřížkovanými jmény napříč třemi politickými stranami.
Vedení VV se situací „zabývalo"

Centrální vedení VV těsně po volbách slíbilo, že se podivnou situací okolo kandidátky situací bude zabývat při nejbližší příležitosti. Svůj slib splnilo, i když trochu jinak, než si dvanáct odstoupivších členů představovalo. Tucet rebelů pozbylo členství ve straně.

„Je to pocit zklamání, vyprázdnění, ztráty iluzí," popsala ParlamentnímListům.cz bezprostředně své pocity dnes již bývalá místopředsedkyně stranické buňky v Praze 13 Anna Pelikánová. S jejími lidmi prý totiž nikdo po volbách situaci nekonzultoval, přestože to minimálně pražské vedení strany slibovalo. Pokračování

 

Přidat.eu záložku

Diskusní téma: Členka VV upozornila na nepravosti a letěla

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Politika

25.10.2010 01:00
V Hradci něco proklatě zavání Vzhledem k tomu, že v podzimních komunálních volbách kandiduji do zastupitelstva města Hradce Králové a nikdy jsem nebyl zastupitelem, usoudil jsem, že by nebylo špatné udělat si takový malý průzkum. Chci se od lidí dozvědět to, jak se jim v Hradci žije, s čím jsou...
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7