Korupce v ČR: Státní miliony pro hotel jsou OK!

03.12.2010 19:49

Kontrola: Státní miliony pro hotel jsou OK

 

Komentář autora: Pokud v samoobsluze ukradnete deset rohlíků a k tomu dvě piva, budete mít velmi pravděpodobně problém a dost možná skončíte na policii. Pokud rafinovaným způsobem "ukradnete" 25 milionů, pravděpodobně se Vám nic nestane stejně jako v následujícím případě! Není to na hlavu?

 

Státní miliony pro hotel jsou OK

25 milionů pro luxusní hotel nikdo nezneužil, zjistila kontrola. Závěry jsou ale tajné. Není tedy jasné, jak pečlivě úředníci pátrali.

Příběh první: Neznámé sdružení dostává před čtyřmi lety od poslanců 25 milionů na vybudování neziskového sportoviště.

A teď druhý příběh ze současnosti: Po objevu HN, že státní peníze zřejmě skončily v soukromém hotelu, vyrážejí finanční úředníci na kontrolu. Závěr? Vše je v pořádku.

HN na jaře upozornily na krajně podezřelou dotaci. Sdružení Sport centrum Harrachov dostalo při každoročním "porcování medvěda" 25 milionů. S tím, že postaví v Harrachově pro veřejnost kurty, saunu, bowling a bazén. To vše nakonec vzniklo - jenže v areálu nového čtyřhvězdičkového hotelu, který si postavili šéfové sdružení.

 

"Je to na prodej. Všechno"

Finanční úředníci teď došli k závěru, že "nebyla porušena rozpočtová kázeň." Přeloženo: Nikdo dotaci nezneužil. Důkazy, které HN na jaře sesbíraly, ale vypovídají spíš o opaku.

Předně, sdružení v žádosti o dotaci nepřiznalo, že sportovní centrum má vzniknout jako součást luxusního hotelu. Za sdružením stál prostějovský podnikatel Petr Vrtal a jeho firma PV Real, která také stolůžkový hotel stavěla a jíž rovněž patří pozemky pod budovou.

Další pochybnost: Letos v lednu, krátce po kolaudaci, sdružení nabídlo hotel k prodeji - za 120 milionů. Přitom podmínky dotace nedovolují se majetku zbavit. Vrtal později přišel s tím, že chtěl prodat jen hotel, kdežto sportoviště by dál zůstala pod hlavičkou sdružení. "Právní vztahy jsou řešeny standardní smlouvou o nájmu nebytových prostor a pozemků," napsal tehdy podnikatel v prohlášení.

Jenže když se reportér HN vydával za zájemce o koupi, realitní makléř ho ujišťoval, že se prodává vše - hotel i všechna sportoviště. "Byla tam nějaká státní dotace, ale není v tom žádný problém," opakoval zaměstnanec realitky.

A do třetice: Po sérii článků se začalo v hotelu znovu stavět. Majitelé rozdělili vstupní část domu na dvě křídla. "Celé to má vypadat tak, že jde o dvě různé části - hotel a pak to sportoviště," popsal tehdy člověk, který se kolem stavby pohyboval. Pokračování

 

Hotel
V luxusním hotelu v Harrachově skončilo 25 milionů určených původně pro sportovní klub.

 

Přidat.eu záložku

Anketa

Považujete to za zlodějinu?

Ano (5)
Ne (0)

Celkový počet hlasů: 5

Diskusní téma: Korupce v ČR: Státní miliony pro hotel jsou OK!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Politika

04.07.2012 01:38
Východočeši odstupují z kandidátky   Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory CzechNet.org.
27.05.2012 02:34
Video najdete zde.   Komentář Jana Hýska: Nejlepší Máte slovo s Jílkovou jaké jsem zatím viděl. Moc jsem se bavil. Mach pláče na špatném hrobě. Jílkové se to vymyká trošku z rukou. Doležal je v pohodě a se všemi by nejraději zahulil. Poslanec Laudát (ODS, TOP09 a tak dále) je mi...
10.05.2012 10:53
  Vážené sympatizantky, vážení sympatizanti, iniciativa ANO 2011 si vás jménem svého předsedy Andreje Babiše dovoluje pozvat na setkání, které se uskuteční ve středu 16.května 2012 od 17:00 hod. v sále Artkino CENTRÁL, Karla IV. 774, 500 02 Hradec Králové   Na setkání vás tým...
06.05.2012 23:38
Zveme Vás na setkání s Andrejem Babišem a týmem ANO 2011 v Královéhradeckém kraji. Termín: 16.5.2012 17:00h Místo: Artkino CENTRÁL, Karla IV. 774, 500 02 Hradec Králové Kapacita sálu: 385 míst Akce je určena pro sympatizanty z Hradecka, Jičínska, Trutnovska, Náchodska, Rychnovska, ale...
01.05.2012 20:18
JH (TOP09): ČSSD představila svůj program pro krajské volby - referendum o budoucnosti vlády. S fungováním krajů to má společného asi tolik, co před čtyřmi lety referendum o poplatcích u lékaře. Poznal někdo v kraji nějakou změnu "když Bradíka vystřídal Franc"?   Hýsek: Krásné. Tu info...
23.04.2012 02:08
(19.4.2012    prvnizpravy.cz    str. 0   z domova) Populární moderátor Jan Kraus i spisovatel Michal Viewegh se postavili bulvárnímu deníku a stojí za názory miliardáře Andreje Babiše. Podle vyjádření populárního moderátora a showmana Jana Krause ale...
08.04.2012 21:31
Vždycky jsem věru "toužil" propracovat se do exotopedia.org a to v souvislosti s Ing.Kusákem. No, nejsem tam věru sám. Alespoň je ta story lépe popsaná a lidé si mohou dát pozor...    Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory CzechNet.org.
14.02.2012 01:08
Kauza ABD Invest (zimní stadion) je již Hradečanům asi důvěrně známa. Mimochodem, projděte si web ABD invest s.r.o., je to skutečně zábavné a velmi důvěryhodné, například klikněte na kontakt. S firmou ABD Invest ale podivnosti na radnici nekončí. Věřte nebo ne, radnice se chystá najmout si jako...
01.02.2012 01:16
Je skutečně velmi milé, když vám někdo, kdo šéfuje tisícovkám zaměstnanců, řekne vážně, že vás je na hejtmana škoda. Jenom se o nějakou takovou kandidaturu ani v nejmenším nepokouším. Alespoň prozatím ne.   Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory CzechNet.org.
07.01.2012 05:46
Neformální a neoficiální! skupinu Podporujeme ANO 2011 Hradec Králové na Facebook najdete zde. Zapojte se do diskuse. Jan Hýsek, sympatizant ANO2011   Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory CzechNet.org.  
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>