Je možné úspěšně kandidovat v krajských volbách a nemít peníze?

17.12.2011 00:20

Vedl jsem takový vnitřní monolog a uvědomil se, že zatím co komunální volby jsou lidé schopni ve městě sestavit i nezávislou kandidátku a jít do voleb a uspět s minimálním či téměř žádným rozpočtem, tak v kraji je to již jiné. Jako nový či méně známý subjekt nelze podle mého názoru uspět bez minimálního kapitálu na kampaň. Což ovšem znamená, že je potřeba jeden silný sponzor či se na to musí složit několik podnikatelů třeba na kandidátce. Za minimum považuji 2 miliony Kč. Prostě kraj je docela o penězích. Bez toho to snad ani nemá smysl. Tedy pokud člověk není Karel Gott.

Není to jenom o penězích. Já aktuálně vedu i vnitřní monolog o tom, kdy se jedná o poctivý (nevím jaké jiné slovo použít) sponzoring (bez dalšího úmyslu = chci jako silná firma či bohatý člověk podpořit demokracii a nadějný tým) a kdy už je to za hranicí a je to vlastně investice se zájmem/korupce.

Jaký máte názor?

Krajské volby 2012 Královéhradecký kraj

 

Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory CzechNet.org.

Přidat.eu záložku

Diskusní téma: Je možné úspěšně kandidovat v krajských volbách a nemít peníze?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Politika

25.10.2010 01:00
V Hradci něco proklatě zavání Vzhledem k tomu, že v podzimních komunálních volbách kandiduji do zastupitelstva města Hradce Králové a nikdy jsem nebyl zastupitelem, usoudil jsem, že by nebylo špatné udělat si takový malý průzkum. Chci se od lidí dozvědět to, jak se jim v Hradci žije, s čím jsou...
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7