Korupce a nebo hloupost?

09.12.2010 11:35

Korupce a nebo hloupost? Pacienti platí správcům nefunkčních zdravotních knížek milionové odměny

 

Komentář autora: Krásná ukázka toho, kde ty naše peníze ve skutečnosti končí a proč se jich nedostává tam, kde jsou potřeba.

 

Pacienti platí správcům nefunkčních zdravotních knížek milionové odměny

Zaměstnanci firmy, která spravuje nefunkční elektronické zdravotní knížky, mají mimořádné příjmy a to hlavně z peněz pojištěnců VZP. Devět pracovníků dostalo loni celkem 59 milionů. Jejich odměny se rovnají odměnám nejlepších zahraničních manažerů českých firem. VZP se chystá spolupráci "přehodnotit".

Vyplynulo to ze slov šéfa správní rady pojišťovny a poslance ODS Marka Šnajdra, když komentoval nové zjištění MF DNES.

Firma IZIP, která žije převážně z peněz vybraných od lidí na zdravotním pojištění, vyplácí svým zaměstnancům mimořádně vysoké částky. Svým devíti pracovníkům vyplatil IZIP v loňském roce 59 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Každý si průměrně vydělal 546 tisíc korun hrubého měsíčně. Přestože projekt nefunguje, jak by měl, a zdravotní údaje o pacientech sdílí přes internet jen minimum lékařů. Pokračování

 

Přidat.eu záložku

Diskusní téma: Korupce a nebo hloupost?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Politika

25.10.2010 01:00
V Hradci něco proklatě zavání Vzhledem k tomu, že v podzimních komunálních volbách kandiduji do zastupitelstva města Hradce Králové a nikdy jsem nebyl zastupitelem, usoudil jsem, že by nebylo špatné udělat si takový malý průzkum. Chci se od lidí dozvědět to, jak se jim v Hradci žije, s čím jsou...
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7