Oční lékař: Ablace sklivce

17.12.2011 01:56

Dobrý den, ještě bych se ráda zeptala. Nyní jsem čtyři týdny po operaci šedého zákalu s komplikací na pravém oku-nastartována ablace sklivce s výskytem velkého sklivcového zákalku a díry v sítnici. Ta byla před 14 dny ošetřena laserem. Vzhledem k tomu, že stále ještě přetrvává každodenní výskyt menšího množství tzv. sazí, záblesků, světélkování pod obočím a vnímání tmavého fleku se zvlněným okrajem rovněž pod obočím jsem byla vyšetřena u spec.lékaře na sklivec a sítnici a bylo mi sděleno, že sítnice leží. Je možné vnímat tmavé místo/hl. ve tmě/ po ošetření sítnice laserem? Mám vážné obavy, že není vše v pořádku. Pomohlo by ke stanovení skutečného stavu sítnice vyšetření OCT?

28. 11. 2011 - Odpověď týmu oční kliniky OFTEX:
Dobrý den, vnímání menšího počtu sazí je ještě stále v normě. Co se týče vnímání tmavéh fleku. V případě, že ošetřená není někde hodně v kraji, a tedy zasahuje do zorného pole, tak můžete výpadek vnímat. V místě ošetření je totiž sítnice porušená. Zákalky tohoto typu by šlo řešit jedině operací PPV, ale vzhledem k již existující trhlině v sítnici, bych byl velmi opatrný. Vyšetření OCT by posoudilo pouze ke sledování ablace sklivce, ne oné trhliny.

MUDr.Vladimír Korda, Ph.D., Oftex Pardubice
 

Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory CzechNet.org.

Přidat.eu záložku

Diskusní téma: Oční lékař: Ablace sklivce

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Zdraví

27.07.2011 00:04
Oči: Odstranění dioptrické vady vpravením multifokální nitrooční čočky Po operaci už brýle nepotřebuji, pochvaluje si pacient Od dětství trápení s brýlemi, v dospělosti stálé zhoršování zraku, potíže se čtením. To jsou obtíže, kterými ještě před dvěma lety trpěl Miroslav Čermák (45 let) z...
<< 1 | 2 | 3