Oční lékař: Budou se oči kazit bez brýlí?

17.12.2011 01:39

Dobrý den. Je mi 21 let a poprvé jsem podstoupila měření zraku. Pravé oko je v pořádku, ale na levém mám 0,25 dioptrie a 0,75 cylindr v ose 180°. Chci se zeptat, zda si mám pořídit brýle. Budou se oči bez brýlí ještě více kazit, nebo vůbec nevadí, když budu bez brýlí? Při dívání se oběma očima mě moje oko nijak extrémně neomezuje, ale podívám-li se pouze levým, pak vidím špatně. Děkuji za odpověď.

28. 11. 2011 - Odpověď týmu oční kliniky OFTEX:
Dobrý den, pokud nemáte problém s bolestí hlavy, zaostřováním nebo netrpíte pocitem nerovnováhy očí, pak brýle nejsou nezbytností. Ale z dlouhodobého hlediska je lepší je nosit. Časem si je s největší pravděpodobností budete muset stejně pořídit a nosit zejména večer za volantem, do kina atd. Zkrátka na náročnější zrakovou činnost. Bez nošení brýlí se Vám ale oči kazit nebudou.

MUDr.Vladimír Korda, Ph.D., Oftex Pardubice
 

 

 

 

Doporučení

Kontaktní čočky od profesionálů, Oční Centrum - To nejlepší pro Váš zrak

 

 

 

Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory CzechNet.org.

Přidat.eu záložku

Diskusní téma: Oční lékař: Budou se oči kazit bez brýlí?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Zdraví

27.07.2011 00:04
Oči: Odstranění dioptrické vady vpravením multifokální nitrooční čočky Po operaci už brýle nepotřebuji, pochvaluje si pacient Od dětství trápení s brýlemi, v dospělosti stálé zhoršování zraku, potíže se čtením. To jsou obtíže, kterými ještě před dvěma lety trpěl Miroslav Čermák (45 let) z...
<< 1 | 2 | 3