Oční lékař: Je možná úprava zraku po embolii?

17.12.2011 01:29

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, zda při Vašich možnostech a zkušenostech by bylo mi možno u Vás pomoci s nedávno zhoršeným viděním díky "Susp. embolii horní nasální větve centr. arterie sítnice levého oka" (cituji). Dodnes poté, kdy jsem brala léky na ředění krve a na rozšíření cév se stav nezlepšil. Neumím sama vyčíst z odborného hlediska z Vašich stránek, zda jsou dostupné metody k řešení mé situace (bohužel lékařem jsem byla zpravena o tom, že již bohužel nikoliv......). Nejde mi samozřejmě pouze o to, abych byla u Vás odborně vyšetřena s tím, že již předem víme, že řešení nebude možno najít.

28. 11. 2011 - Odpověď týmu oční kliniky OFTEX:
Dobrý den, bohužel Vás nepotěším. Pokud byla diagnóza určena správně, tak již není naděje na obnovu vidění. Jde o to, že v době uzávěru oné arterie se část sítnice nedokrvovala a tak nevyživované buňky sítnice odumřely. Léky na ředění krve se dávají v naději, že stav upraví, ale je nutné je nasadit co nejdříve. Pokud byla delší prodleva mezi vznikem uzávěru arterie a nasazení medikace, pak se opravdu může stát, že je medikace neúčinná. Konziliární vyšetření u nás je samozřejmě možné.

MUDr.Vladimír Korda, Ph.D., Oftex Pardubice
 

Využíváme První CZ reklamní systém pro podnikatele a investory CzechNet.org.

Přidat.eu záložku

Diskusní téma: Oční lékař: Je možná úprava zraku po embolii?

embolie v oku

Zdeněk Mrázek 31.12.2018
Dobrý den! Dovolil bych si zeptat se ještě na tuto diagnozu: embolie cilioret arterie vpravo, ret. hypertonica I utr. presbyopia.
Zcela bez příčiny a náhle se mi objevila fixní tmavočervená šmouha těsně pod centrem epi. To se stalo v sobotu, v úterý jsem navštívil očního lékaře, od středy jsem bral Anopyrin. Po 10 dnech šmouha bledne, je průsvitná a okraje průhledné. Myslíte, že by se mi mohlo vidění ještě upravit? Zapomněl jsem se zeptat paní doktorky a kontrolu mám až za měsíc. Není to fatální, ale je to nepříjemné, zvláště při horších světelných poměrech. Za případnou odpověď a radu děkuji a přeji vše nejlepší do nového roku! (zdenek.mr@seznam.cz)

Přidat nový příspěvek

Zdraví

27.07.2011 00:04
Oči: Odstranění dioptrické vady vpravením multifokální nitrooční čočky Po operaci už brýle nepotřebuji, pochvaluje si pacient Od dětství trápení s brýlemi, v dospělosti stálé zhoršování zraku, potíže se čtením. To jsou obtíže, kterými ještě před dvěma lety trpěl Miroslav Čermák (45 let) z...
<< 1 | 2 | 3