Reference: Zkušenost s firmou Diamonds International Corporation - D.I.C., a.s.

16.02.2011 12:36

Reference: Zkušenost s firmou Diamonds International Corporation - D.I.C., a.s.

 

Komentář autora: Lidé z D.I.C. mi volají tak 20 x ročně a nabízejí mi "komodity".

 

Se svolením autorky si zde dovoluji citovat její e-mail.

Dobrý den, pane Hýsku,

před více jak rokem jsem se setkala se zástupcem firmy D.I.C., který mně nabídl spolupráci v prodeji diamantů. Měla jsem dvě podmínky - nesmí jít o MLM a nebude se platit žádný vstupní poplatek…. Přesto mě zástupce firmy nechal přijet z Brna do Benešova na představení firmy. O těchto setkáních byla napsána spousta "zážitků" a já se ztotožňuji s informacemi Tomáše Marného na stránkách www.peníze.cz.

Není to tak dávno, když mě jedna velmi šikovná brněnská podnikatelka chtěla informovat o internetovém obchodu. Znovu jsem měla stejné podmínky - ne MLM a poplatek - ani jedno to samozřejmě není, takže jsme se potkaly a pro změnu šlo o kvalitní koncentráty AMWAY….

A do třetice zkušenost z poslední doby - dostala jsem nabídku na jedinečný seminář o obchodních praktikách v době finanční krize. Spoustu let se zabývám obchodem a dobrých seminářů není nikdy dost… Abych předešla předcházejícím nedorozuměním, zavolala jsem přímo přednášejícímu. A zase se budu opakovat - o MLM se nejedná…. Jde totiž o finanční marketink… Po citování 17 zásad, jak myslí milionáři, bylo představení firmy D.I.C. Během přestávky jsme odešli se sympatickým pánem a shodli se na svojí nepoučitelnosti…

A zhodnocení? Starý dobrý MLM je tu stále s námi, jen se mu, pro jistotu, říká jinak…

PS: Nemám nic proti diamantům a jistě velmi zajímavé knize T.Harva Ekra, ale tu si mohu přečíst sama doma...

L.K.

 

Diskuse

 

Přidat.eu záložku

Diskusní téma: Reference: Zkušenost s firmou Diamonds International Corporation - D.I.C., a.s.

Re: Nechápu

Investor 26.03.2013
Cena diamantů 100 let neklesla? A co třeba namátkou rok 2012?

Re: Re: Nechápu

Sigi 13.06.2013
Proč chytrý investore nezmíníš rok 2011 ???

ponuka

Jozef 20.02.2013
Ak by chcel niekto krásny diamantový šperk - generačný.
www.diamanty-chabrecek.eu

To je firma...

Jozef 20.02.2013
Nakoľko firma funguje už toľko rokov a je tu len zopár nespokojných zákazníkov je to fajn... Veď každý sme iný a nie každému sa dá vyhovieť. Želám veľa šťastia, každému kto podniká. Veď každý takýto názor slúži na skvalitňovanie služieb. Držím palce do úspešnej práce a podnikaniu každému, kto niečo v živote dosiahol. Lebo nič podlejšie nie je ako len ohovárať. Zoberte rozum do hrsti, zdvihnite zadok a hor sa do vašich úspechov...

RE: D.I.C.

Pavouk 09.10.2012
Dobrý den,

přečetl jsem si všechny příspěvky o D.I.C. a většinou jsem se musel opravdu zasmát... Již několik let aktivně obchoduji s diamantovými šperky, samotnými diamanty a jinými drahými kameny (nevím co studoval pan ing. Synek, ale já jsem studoval ekonomii a zahraniční obchod) a chtěl bych Vám doporučit jen jednu věc: nechovejte se jak hloupé ovce, chápu, že je český národ otupělý 40 lety komunismu, ale zkuste prosím použít "klasický" selský rozum... Jestliže se Vás někdo snaží různými fintami dostat na různé semináře, předváděcí akce, zaplatit různé vklady a poplatky, garantovat něco 20-ti certifikáty, atd. tak věřte, že TO VŽDY SMRDÍ !!! Stačí se podívat na internet, nebo si např "obejít"
několik starožitnictví nebo zlatníků a jednoduše si zjistit skutečnou TRŽNÍ cenu.... Přeji Vám pokud možno žádné bezesné noci kvůli D.I.C.

Re: RE: D.I.C.

Petka 17.11.2012
Pavouku, smál jste se opravde dobře. Moje ratolest se nechala zblbnout nabídkou D.I.C. a skutečně zakoupila šperk prý za 110 000, ovšem s výhodnou slevou při zaplacení do dvou dnů.Po návštěvě znalce bylo řečeno, že se šperky od D.I.C. tam lidé chodí pořád, a že hodnota se pohybuje tak od 25 do 30ti tisíc maximálně. Je to podvod, ale jelikož mám těch podvodníků, kteří hřeší na to, že lidi nemají práci a naletí na všechno,plné zuby, jsme v soudním řízení.A myslím, že to dopadne dost dobře. Jen to chvíli trvá.Pro ty nevěřící- také jste si všimli, že se na netu objevují články vychvalující D.I.C. bez možnosti diskuze? Proč asi?

Re: Re: RE: D.I.C.

Jirka 15.11.2013
Dobry den,
Prosim o radu na koho se obratit v tomto sporu. Take jsem zaplatil a rad bych se z toho vyvazal a dostal peníze zpet. Dekuji za odpověď

Re: RE: D.I.C.

Jiří 21.10.2013
Ahoj všem , nakupujte jinde ! Slušných firem je již i na našem trhu na výběr .(VVDiamonds,TopDiamonds,Imbar ........) Přemejšlejte !!!!!

https://blbaprace.cz/

Michal 26.08.2012
Založil jsem diskuzní fórum se zkušenostmi s nefér jednajícími zaměstnavateli. Budu rád, když tam dáte nějakou svou zkušenost a bude to celé k užitku. Díky :)
https://blbaprace.cz/

D.I.C.

Petra 17.04.2012
Dobrý den,

ráda bych se připojila i svůj názor, který je na rozdíl od jiných příspěvků, zcela objektivní, jelikož s touto společností nemám co dočinění.

Na tuto firmu jsem narazila díky studiu na vysoké škole, kde jsme tento způsob obchodu velice podrobně probírali a jak to tak bývá, tak nejlepší učení je v praxi a tudíž jsme si měli některé firmy působící v ČR nastudovat.
Velice mě zaujala právě D.I.C. a to díky svému neobvyklému zaměření a to jsou právě diamanty.

Mnoho lidí absolutně neví, co to vlastně MLM a nebo tzv. letadlo je. Pravdou ovšem je, že dříve se tu takovýchto firem objevilo hodně a myslím si, že v ČR na dobro ovlivnili názor lidí na tento způsob prodeje, jelikož ve většině případech majitelé zmizeli s penězi svých klientů nebo svých společníků.

Češi jsou národ lidí, kteří věří všem drbům a hlavně nejsou schopní sami zjistit, kde ta je pravda. Diví se, jak je možné, že právě v MLM je tolik peněz a jak si člověk může "poctivou" prací tolik vydělat. Odpověď je velice jednoduchá, jelikož je to PŘÍMÝ prodej. Jak to vypadá v praxi?

Představte si, že si jdete koupit značkové boty - tyto boty byly vyrobeny v Číně, kde jejich pořizovací náklady byly cca 50 Kč, poté putovali přes půlku zeměkoule, dostali se do ČR, kde je odkoupil velkoobchod a ten je zas prodal do maloobchodních sítí - problém je ale ten, že se do toho musejí započítat všechny náklady - tudíž mzdy, náklady na dopravu, elektřina, atd atd atd. + min. 100 % marže a boty se z prvotních 50 Kč vyšplhaly na nějakých 2500 Kč.
Kdežto přímý prodej všechny tyto náklady vynechává... tudíž stejné boty se sice prodají za 2500Kč, ale prodejce z nich má daleko vyšší zisk, protože tam žádné náklady nejsou.

Já osobně si myslím, že D.I.C. si nemůže dovolit dělat něco špatného, jelikož je to jedna z mála společností, která je členem Antverpské burzy (a to je opravdu něco!). Navíc momentálně již působí ve 14 zemích světa a to asi nebude jen tak.

Minulost majitele a ředitele je však jinou kapitolou.
Co jsem se dočetla a mohla jsem zjistit tak pan Dr. Říha sice působil v mnoha podobných firmách, které také fungovali jako MLM, ale nikdy tu firmu nevlastnil a nerozhodoval za ní. Co jsem z toho pochopila je fakt, že to je velmi chytrý člověk a dle mého názoru vychytal všechny chyby a neduhy, které se v tomto systému objevují a dovedl to k "dokonalosti" a založil si vlastní firmu, která je teď známá po celém světě.

Takže lidi, běžte si raději zase zpátky sednou k televizi a koukejte se na zprávy, a nekritizujte něco, o čem nic nevíte :)

Netvrdím, že nemůžou nastat případy negativních zkušenosti, ale tak každý člověk, který do společnosti vstoupí nemůže být úplně tou nejlepší volbou, a proto je zde právě vysoký vstupní poplatek. Člověk, který s touto firmou opravdu chce spolupracovat a vidí v tom budoucnost, tak do toho jde.

Jinak dámy, určitě nakupujete kosmetiku od Oriflame a nebo Avon, že? Tak si představte, že i tyto společnosti fungují na bázi MLM :)
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Přidat nový příspěvek

Komodity

08.02.2012 17:15
Kdo na světě těží nejvíc ropy: Země % Zbytek světa 38,5 Rusko 12,9 Saúdská...
19.08.2011 16:13
Pochybuji. Media jsou poslední týdny plná zlaté horečky. Když si koupíte třeba Hospodářské noviny či nějaký jiný ekonomický deník či týdeník, je to zde samá reklama na fyzické zlato či jeho deriváty či třeba školení na téma "Jak zbohatnout na zlatě". Můj klient se mi dnes svěřil, že od rána...
16.02.2011 12:36
Reference: Zkušenost s firmou Diamonds International Corporation - D.I.C., a.s.   Komentář autora: Lidé z D.I.C. mi volají tak 20 x ročně a nabízejí mi "komodity".   Se svolením autorky si zde dovoluji citovat její e-mail. Dobrý den, pane Hýsku, před více jak rokem jsem se setkala se...
10.12.2010 13:11
Uhlí: Druhou největší těžařskou firmu Czech Coal ovládnou finanční žraloci z Motoinvestu   Komentář autora: Žralok zůstane žralokem.   Uhlí: Druhou největší těžařskou firmu Czech Coal ovládnou finanční žraloci z Motoinvestu Pavel Tykač a Jan Dienstl opět spojili síly. Padesát procent...
11.11.2010 12:37
Stratég: Je načase prodávat zlato Komentář autora: Podle mého názoru je cena již zbytečně vysoko. Což samozřejmě neznamená, že nemístná euforie nemůže ještě nějaký čas pokračovat. A potom přijde o to větší vystřízlivění. Zlato v tento okamžik nemám nakoupené a kdybych měl, prodával...
07.11.2010 22:00
Mobius: Býčímu trhu v blízké době nehrozí žádná rizika Mark Mobius   Optimistický scénář se může ještě poměrně dlouhou dobu vyplňovat: globální rally na akciových trzích bude pokračovat a ceny komodity půjdou „výš a výš“, uvedl investiční guru Mark Mobius a dodal, že jeho fondy, které...
24.10.2010 14:46
Největší producenti uranu Rio Tinto  7970 tun Cameco  6650 Areva  6310 KazAtomProm  5320 ARMZ  3680 BHP Billiton  3340 Navoi  2330 Uranium One  1100 Paladin  910 GA/Heathgate  630 Ostatní...