Reference: Zkušenost s firmou Diamonds International Corporation - D.I.C., a.s.

16.02.2011 12:36

Reference: Zkušenost s firmou Diamonds International Corporation - D.I.C., a.s.

 

Komentář autora: Lidé z D.I.C. mi volají tak 20 x ročně a nabízejí mi "komodity".

 

Se svolením autorky si zde dovoluji citovat její e-mail.

Dobrý den, pane Hýsku,

před více jak rokem jsem se setkala se zástupcem firmy D.I.C., který mně nabídl spolupráci v prodeji diamantů. Měla jsem dvě podmínky - nesmí jít o MLM a nebude se platit žádný vstupní poplatek…. Přesto mě zástupce firmy nechal přijet z Brna do Benešova na představení firmy. O těchto setkáních byla napsána spousta "zážitků" a já se ztotožňuji s informacemi Tomáše Marného na stránkách www.peníze.cz.

Není to tak dávno, když mě jedna velmi šikovná brněnská podnikatelka chtěla informovat o internetovém obchodu. Znovu jsem měla stejné podmínky - ne MLM a poplatek - ani jedno to samozřejmě není, takže jsme se potkaly a pro změnu šlo o kvalitní koncentráty AMWAY….

A do třetice zkušenost z poslední doby - dostala jsem nabídku na jedinečný seminář o obchodních praktikách v době finanční krize. Spoustu let se zabývám obchodem a dobrých seminářů není nikdy dost… Abych předešla předcházejícím nedorozuměním, zavolala jsem přímo přednášejícímu. A zase se budu opakovat - o MLM se nejedná…. Jde totiž o finanční marketink… Po citování 17 zásad, jak myslí milionáři, bylo představení firmy D.I.C. Během přestávky jsme odešli se sympatickým pánem a shodli se na svojí nepoučitelnosti…

A zhodnocení? Starý dobrý MLM je tu stále s námi, jen se mu, pro jistotu, říká jinak…

PS: Nemám nic proti diamantům a jistě velmi zajímavé knize T.Harva Ekra, ale tu si mohu přečíst sama doma...

L.K.

 

Diskuse

 

Přidat.eu záložku

Diskusní téma: Reference: Zkušenost s firmou Diamonds International Corporation - D.I.C., a.s.

D.I.C

Tomáš 08.04.2012
Jen pro upřesnění - vyhledejte si vedení společnosti a jejich předchozí podnikatelské aktivity. Pan Synek - před soudem v kauze Krejčíř za "Porušování povinnosti při správě cizího majetku". Vyvedeno přes 150 milionů korun - dvouletý trest. Pan Říha - Avalanche neboli spol. RHINOCEROS - jedno z největších doopravdy letadel (řešeno policií) v historii ČR. Nechci soudit společnost D.I.C ale názor mám :c)

D.I.C.

Klára 12.03.2012
Ano souhlasím, neházejte všechny firmy do jednoho pytle.společnost D.I.C. je uznávaná společnost,která obchoduje ve 14 zemích střední a východní Evropy, je členem a akcionářem nejstarší burzy v Antverpách. Nemůže si dovolit žádný přešlap.Prostě Češi nevědí jak je ve světě uznávaný sítový marketing, tedy MLM. A tak neznalí lidé okolo sebe mlátí a napadají. CHUDÁCI. Sama ve společ nosti pracuji,Je to luxusní práce s luxusní značkou a společností,ale bez práce nejsou koláče a tak sedte doma a kritizujte úspěšné firmy s lidi.

Re: D.I.C.

nemohu sdělit 20.05.2012
Píšu z vlastní zkušenosti partnera společnosti D.I.C....
Luxusní práce pro silné žaludky - psychologicky manipulovat a tlačit lidi do uzavření mandátní smlouvy o partnerství učiněním obratu ve výši 88 tisíc korun, za které člověk dostane šperky v hodnotě poloviny a zbytek jde na provize těch co jsou ve struktuře výše.
Kdo se stane partnerem je pak motivován k tomu, aby kontaktoval a "dodal" další potenciální partnery do systému - chce tak zpět dostat peníze, které do partnerství vložil a ideálně (pokud dodá dostatek lidí) vydělal něco navíc. Pokud má struktura (skupina) dostatek členů, jsou dobře vedeni a organizováni, pak semináře, na které jsou zváni noví potenciální partneři (či investoři), kteří pod tíhou psychologické manipulace, nadšení a koordinované spolupráce členů, většinou podlehnou a zaplatí požadovanou částku - ať už celou, či na splátky.
Dá se tím vydělat velmi dost peněz, zvláště pokud máte již rozběhnutou skupinu a věnujete tomu obrovský kus práce. Bohužel manipulaci podlehne i velmi mnoho lidí, kteří nemají potenciál k tomu, aby v systému pracovali, v budoucnu dokázali vést skupinu a vydělali si tak tolik, aby se jim vložený vklad vrátil.
Výukové metody společnosti jsou ale na vynikající úrovni, dokáží nadchnout a motivovat k práci, což znamená v začátcích spolupráce prakticky obtelefonování a domluvení schůzky "na kafe" úplně všech lidí, které dotyčná osoba zná, a to ze 2 důvodů - domluvit schůzku a následně pozvání na seminář, kde právě za pod tíhou manipulace a důvěře k přítomné blízké osobě zpravidla podlehne a učiní tak požadovaný obrat (celý nebo na splátky).
Nadšení z toho, že je možné finančně změnit svou budoucnost a díky této spolupráci s D.I.C. vydělat ohromný balík peněz zpravidla po několika dnech opadá, nastoupí ale spolehlivý školicí a motivační systém, který z vás dostane to nejlepší (zvláště co nejvíce nových kontaktů a schůzek, tím pádem nových potenciálních partnerů). Vše si bohužel platíte sami - každý časopis, katalogy, kafíčka, školení, pobyty, cesty atd... A věřte že Vám to vleze hodně do peněz. Nezbývá nic jiného, než zatnout zuby a volat, schůzkovat a snažit se vydělat na nově příchozích (z každého máte mimochodem 9 tisíc, zbytek si rozdělí Ti nad Vámi + cena šperku).
Neříkám, že to není dobrá práce ke zbohatnutí. Vydělat se tím dá - po dlouhodobé a trpělivé práci, po neustálých odmítáních, ztrátě některých přátel, investování mnoha prostředků a času, pokud budete mít dostatek aktivních partnerů ve své struktuře - můžete vydělat hodně zajímavý objem peněz (samozřejmě vždy na úkor nově příchozích).

Jinak podotýkám, že zde nejde o žádné podvodné letadlo, do kterého investujete prostředky bez obdržení jakékoli protihodnoty!
Zde jde o klasický MLM (v poslední době slýchávám i hezké slovo "referenční marketing") - zde za své peníze dostanete pravý a originální produkt (i když výrazně nižší hodnoty, než kterou zaplatíte) a pokud ke spolupráci přivedete několik lidí, vložené inestice se Vám vrátí.
Čili - nic nelegálního, ovšem nemorálních a neetických věcí asi zažijete hodně, pokud se do tohoto, či jiného MLM podnikání pustíte.
Několik měsíců jsem takto pracoval, než mne svědomí přesvědčilo o nesmyslnosti tohoto počínání.
Na druhou stranu - tím, že jsem nebyl v D.I.C. natolik úspěšný, aby mi to vydělalo dost peněz k zacpání úst mému svědomí, mohu poskytnout tento popis a zkušenosti s touto firmou ;-)
Omlouvám se, ale své údaje neposkytnu, neboť mi stále jako partnerovi společnosti hrozí vysoká pokuta za sdělení důvěrných informací.

Re: Re: D.I.C.

talé nesdělím :-) 08.06.2012
Děkuji za Vaši zkušenost - bezpečně mě odradila od dnešní nabídky D.I.C. zaplést se s nimi. Naivně jsem si myslela, že jde snad konečně o něco jiného než MLM, když je ve hře tak luxusní komodita jako diamanty a firma je členem antverpské diamantové burzy, a "referenční model" je dost nové slovo, abych je jednoznačně dekódovala jako letadlo. Bohužel. - Díky, ušetřil jste mi jistě dost nepříjemností i peněz.

Re: Re: D.I.C.

Karel 10.06.2012
Díky Josefe za odkrytí pár detailů fungování provizí, udělal jsem si lepší obrázek. Slyšel jsem, že (taky nebudu uvádět zdroj ze stejných důvodů jako ty, ne každý DIC dealer souhlasí s praktikami kolegů), že nedávno tví doufám že už bývalí kolegové navezli do kšeftu neslyšící formou klamavé reklamy, z které se nakonec vyklubalo DIC. Díky svému handicapu nechápali podstatu věci a sepsané smlouvě v květnatém právnickém žargonu také určitě neporozuměli. A teď jim zbyly jen oči pro pláč a těžké rozhodování ve smyslu: navést do kšeftu své neslyšící kamarády a být stejná svině (promiťe ten výraz ale připadne mi ještě hodně slušný) ? Je to hnus velebnosti, nedej bože mi nyní přijít některý z tvých (bývalých) kolegů pod ruce, rád mu vysvětlím pravou podstatu podnikání tak, že na to do smrti nezapomene. Takové zneužívání důvěry postižených lidí mě přivádí k nepříčetnosti,...

Re: Re: D.I.C.

Jakub 17.06.2012
Bohužel jsi očividně nepochopil celý systém a zmiňuješ tu pouze jeden článek, což je velmi zkreslující. Víš vůbec, že D.I.C. prodává investiční diamanty? Člověk si práci v D.I.C. může nastavit podle svého a třeba se soustředit pouze na ID, je to na každém. Možná ses nedostal do té správné struktury, v tom případě je mi to líto...

Re: D.I.C.

Petra 23.08.2012
Milá Kláro, nevím, jestli v D.I.C. děláte matraci vyšší moci, protože jinak si na žádné velké peníze a luxus u těchto podvodníků nepřijdete. Ona se sice firma prezentuje jako solidní prodejce diamantů a asi také je, ale otočte list. Tam je totiž jedna velká lumpárna na naivní lidi. Koupit šperk nevalné kvality, zato 5x předražený, zaplaťte a pak už na Vás kašlem.Máme z Vás provizi, pěkně po pyramidě.Kdyby všichni lidé, kteří jim nalítli, dělali pro D.I.C., tak ta už by v této chvíli musela být nejvýkonnější firmou na světě. Zatím za ní stojí jen řady podvedených.Ne líných chudáků,ale těch, kteří se třeba i zadlužili, protože si mysleli, že budou opravdu pracovat.Vy se topte v luxusu, ale nevymývjte tu dalším lidem mozky. Ano, to je styl D.I.C.

Re: D.I.C.

Tomáš 21.10.2013
Vážení neustále se zde opakuje jedna zásadní nepravda . DIC není členem burzy ! Členem burzy byl pouze p.Synek (myslím ,že o členství již přišel) ,ale DIC nikdy členem burzy nebyla !!!!!
(no a aktuelmí a správné ceny na trhu si může přece ověřit každý sám ....,možností máte spoustu .některé lepší a některé super . reklamu dělat nebudu to ty kvalitní firmy nemají za potřebí .......)

MLM

Radim 19.03.2011
MLM je pro mne běžný a přijatelný a hlavně spravedlivý způsob prodeje. Znám ještě jeden, klasický prodej a profesionální růst je většinou závislý na velikosti mé servility a podobných faktorech, kdy se člověk může i několik let snažit a má pořád ty stejné peníze a nachází se na tom samém místě jako na začátku. Nikdo z těch, co odsuzují cokoli jiného, mi nebyli schopni vysvětlit relevatně, proč to je špatné a vždy si pletli pojmy s dojmy a byli ovlivněni názory tzv. staré Blažkové. Nabízím investice do podílových fondů u spol. Ertrag und Sicherheit a setkávám se s tím často. Je to spíše koníček, protože se živím něčím jiným, ale baví mě to, protože nemusím na nikoho tlačit a užívám si, jak klienty dostávám do úzkých jen tím, když po nich chci, aby mi vysvětlili pojem letadlo nebo uvedli lepší příklady investic, či jen vysvětlili fakticky svůj negativní postoj. Nikdo, podotýkám nikdo mi na to nebyl doposud schopen uchopitelně odpovědět.

Re: MLM

vladka 25.09.2011
Dobrý den,naprosto s vámi souhlasím,že MLM je spravedlivý způsob prodeje i odměny, a i já se s letadlem setkávám neustále.Všichni o tom mluví,ale nikdo v tom kdysi nebyl... :-)) ..Musím se tomu už jen smát... Všichni,co takto mluví,pořád žijí v tom,že se o ně stát jednou postará,ale to bohužel,už bz se měli probrat!!!
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Přidat nový příspěvek

Komodity

08.02.2012 17:15
Kdo na světě těží nejvíc ropy: Země % Zbytek světa 38,5 Rusko 12,9 Saúdská...
19.08.2011 16:13
Pochybuji. Media jsou poslední týdny plná zlaté horečky. Když si koupíte třeba Hospodářské noviny či nějaký jiný ekonomický deník či týdeník, je to zde samá reklama na fyzické zlato či jeho deriváty či třeba školení na téma "Jak zbohatnout na zlatě". Můj klient se mi dnes svěřil, že od rána...
16.02.2011 12:36
Reference: Zkušenost s firmou Diamonds International Corporation - D.I.C., a.s.   Komentář autora: Lidé z D.I.C. mi volají tak 20 x ročně a nabízejí mi "komodity".   Se svolením autorky si zde dovoluji citovat její e-mail. Dobrý den, pane Hýsku, před více jak rokem jsem se setkala se...
10.12.2010 13:11
Uhlí: Druhou největší těžařskou firmu Czech Coal ovládnou finanční žraloci z Motoinvestu   Komentář autora: Žralok zůstane žralokem.   Uhlí: Druhou největší těžařskou firmu Czech Coal ovládnou finanční žraloci z Motoinvestu Pavel Tykač a Jan Dienstl opět spojili síly. Padesát procent...
11.11.2010 12:37
Stratég: Je načase prodávat zlato Komentář autora: Podle mého názoru je cena již zbytečně vysoko. Což samozřejmě neznamená, že nemístná euforie nemůže ještě nějaký čas pokračovat. A potom přijde o to větší vystřízlivění. Zlato v tento okamžik nemám nakoupené a kdybych měl, prodával...
07.11.2010 22:00
Mobius: Býčímu trhu v blízké době nehrozí žádná rizika Mark Mobius   Optimistický scénář se může ještě poměrně dlouhou dobu vyplňovat: globální rally na akciových trzích bude pokračovat a ceny komodity půjdou „výš a výš“, uvedl investiční guru Mark Mobius a dodal, že jeho fondy, které...
24.10.2010 14:46
Největší producenti uranu Rio Tinto  7970 tun Cameco  6650 Areva  6310 KazAtomProm  5320 ARMZ  3680 BHP Billiton  3340 Navoi  2330 Uranium One  1100 Paladin  910 GA/Heathgate  630 Ostatní...